8.1.11

Kuzey KORE Gerçeği RESİMLERLE


 FOTOĞRAFLARLA KUZEY KORE



Kore Yarımadası


                          Taejo
Göçebe kavimlerden Kore Devleti'ne geçişi sağlayan liderlerden bazıları.(MS.900-1300) Resim:korea-fans.com


Kore'lilere has bir malikane.(17.YY) Resim : korea.fans.com


Hwvacha (Roket ok)15.YY. Kral Sejonk zamanında yapılmış 500 m.menzilli 100 adet ok fırlatan roket.Resim : koreanturk.com

Hwacha reket aracı roket arabasıyla.Resim: koreaturk.com


 Heinsa BudistTapınağı.802 Yılında inşa edilen tapınak,restore edilerek ziyaretçilere açılmıştır. Resim:  wikipedia.org

       751 Yılında yapılan Bulguksa Tapınağı içindeki İnziva yeri ve Buda heykeli. Resim:wikipedia.org


                               Kore mimarisine has bir geleneksel Ev,Hanok. Resim: wikipedia.org


                                 Kore mimarisine has geleneksel bir çiflik evi. Resim: wikipedia.org


       Kore de bahçe kültür ve geleneğinden bir örnek.Teoizm den etkilenmiştir. Resim: wikipedia.org


          Seungdu Dağı.Yarımadanın güneyinde bulunmaktadır. Rakım :1013 m. Resim : korea-fans.com

                                  *********************************************

KUZEY KORE GÜNCEL RESİMLER        

    Tek partili Sosyalist Kuzey Kore'nin kurucusu ve Ebedi lider Kim il-sung (1945-1994) ile Oğlu 2. Başkan     Kim jong-il'in (1994 - 2011) Başkentteki heykelleri.
    Ziyarete gelenler başları öne eğik olarak saygılarını ifade etmek zorundadırlar.                                                              
    Sosyalizmin simgesi Orak-Çekiç amblemi devasa anıtı.

    Kuzey Kore Demokratik Cumhuriyeti'nin Yüce Lider diye adlandırılan genç Devlet Başkanı Kim jonk-un.
    Babası Kim jong-il'in 1994 yılında vefat etmesinden sonra, tek aday olarak Devlet Başkanlığı'na seçildi.

    Başkan Kim jong-un ve zarif eşi Ri sol-ju ile birlikte, Başkent Pyongyang'daki bir eğlence merkezinin(Luna     Park) açılışında halkı selamlıyor.


   Kadınlardan oluşan bir grup ordu mensubu sanatçı verdikleri konserde Kore şarkılarını okuyor.


    Partinin Kongre Binası

 
    Yine geniş caddeleriyle Pyongyang. İllaki bir kaç soyguncunun mu olması gerek özgürlük için bu çok katlı       yapıların, herkese birer daire verildi diyemi özgürlük, demokrasi yok oluyor. Kapitalizmin iğrenç                     yalanlarından vede oyunlarından aşka birşey değil bu demokrasi hikayesi.

    Şehirler arası beton kara yolları. Otomobil yok, otobüs de yok, yük nakli için kamyonlar tırlarda yok ama       insanlarda, yüklerde bir yerden biryere rahatlıkla gidebiliyor, taşınabiliyor, çoklu taşıma araçlarıyla, çoğuda     elektrik enerjisi ile.Buna rağmen demokraside yok, özgürlükte. Emperyalistlerin derdi senin benim                 özgürlüğümüz yada uydurdukları demokrasi içinde yaşamamız değil aslında, onların derdi, petrol tiröstleri       ile, motorlu taşıt patronları ve ilaç sanayi ağalarının zenginliklerine zenginlik katmak. Tabi bunlara ek olarak     emrinde bulunan yöneticileri birbirine düşürüp silah sanayisini geliştirmek.

    Başkentden bir kesit daha, bu devasa apartmanların tamamı halk için, amaç evsiz vatandaş kalmasın ve         başarmışlarda. Sanmayınki sadece başkent öyle, Kuzey Kore'nin tüm şehirleri aynı durumda, kıyıda               köşede yaşayan insanlar bulunmadığı gibi, özelliklede gecekondu denen kapitalizmin yüz karası yapılar hiç       yok.

    Resmi binaların bulunduğu şehir merkezinde bir alan, diğer alanlar gibi adeta park hertaraf. izim büyük           yada küçük şehirlerimizde böyle bir yer görmek sadece hayalde yada rüyada mümkün olur. Rant uğruna         bırakın park alanlarını, adım atacak yer bulamazsınız, beton mezarlar yüzünden. Özgürlük ve demokrasi         hikayelerinin sonuçları.

    Nereye baksanız, yeşillik içinde meydanlar, rahat, refah ve temiz hava, kavga yok, kadın boğazlama yok,       arsa parselliyen mafyaları yok, herkesin işi var, herkesin evi var, herkesin geleceği garanti altında. Ozaman     soralım dünyadaki ileri yada geri kalmış ülkelerdeki malı mülkü olmayan milyarlarca insana, hala neden           ısrarla bu kapitalizmin oyunlarına kurban gidip, sürünürsünüzde, böyle bir düzene karşı gelirsiniz.

    Burası ne başkent nede büyük şehirlerden biri, sadece küçük bir ilçe ve etrafında pirinç tarlaları, ama yine       çok katlı halk için yaptırılan binalar, bizlerin ömür boyu dilimizden düşürmediğimiz başımı sokacak bir yuva     derdini orada devlet bizden önce düşünmüş ve buyur otur demiş, otur ama aynı zamanda da çalış.

    Kooperatifleşmiş bir elma yetiştirme çiftliği, herşey planlı, peryodik bakım altında ve dünyanın en leziz             elmalarını yetiştiriyorlar. Bir tarafında kıraç tepeliklerin var olduğu 2000 m. yüksekliğe kadar dağlar, diğer       tarafta deniz, arada tarıma elverişli arazi yok denecek kadar az ama yinede değerlendirmesini biliyorlar, bu     yokluğa rağmen ne orman yakarlar nede toprağın bir metresini dahi erozyona uğratmazlar.
    Bizdeki doğa onlarda olsaymış sanırım yeryüzündeki cenneti yaratırlaşmış.

    Kuzey Kore'de kadın erkek ayrımı olmaz, çalışmak isteyen herkese iş verilir. Dünyada kadın erkek eşitliği konusunda hiç bir ülke, gelişmiş yada gelişmemiş Kuzey Kore ile kıyaslanamaz.

    Kırsal kesimde kadınlar yakacak odunlarını toplayıp sırtlamış evlerinin yolunda. Köyde de yaşasa, büyük       kente de, sosyal yaşam düzeyleri hemen hemen aynı seviyede buradaki insanların. Eşitlik okadar                     beyinlerine işlemişki, kırda, kentte, tarlada, şurda burda nerede olursa olsun, kadınların, kızların her hangi       bir erkek tarafından saldırıya, cinsel tacize uğrama riski asla düşünülmez, zaten akıllarına öyle bir şey de         gelmez.

    İşine giden, işinden dönen herkesin altında bir bisiklet, kullanmak istemeyenler ise yeteri kadar toplu taşıma     araçlarını rahatlıkla kullanır. Şimdi hakverdim petrol tiröstlerine, eskaza dünya insanları böyle olursa,               tamamı iflas bayrağını çeker, Arap Kralları ise yandım allah, çöllerde su yerine petrol içsin. Boşuna                 komünizmi yerin dibine sokmamışlar.

    Ülkede tarıma elverişli arazinin bulunmayışı, sanayi sektörüne ağırlık verilmesini sağlamış.

    Madencilik sanayi, maden cevher yatağı nerede ise farikada orada kurulmuş. Bu uygulamanın ne kadar          doğru olduğunu kabul etmek için pekde zeki olmaya gerek yoktur sanırım.

    Kuzey Kore'de bir toplama kampı.Yani suç işleyenlerin cezalanın infaz edildiği yerler. Bizdeki kapalı               cezaevleri, onlarda açık olarak düşünülmüş. Aradaki tek fark bizde ve kapitalist ülkelerde suçlu, cezasını       genellikle kapalı cezaevlerinde çeker, yer içer yatar, arada bahçeye çıkar oynar, sonuç olarak devletin           kesesinden hiçbir emek sarfetmeden yararlanır. Sosyalist ülkelerdeki ceza infaz sistemi tamamen ayrıdır ve     suçlunun çalışmadan, üretmeden yemesine içmesine yatmasına izin verilmez, bu tür açık arazilerde toplanır       ve üretime katkıda bulunmaları sağlanır. Aslında bu uygulamadan devlette memnundur suçluda, çünkü             kapalı mekanlarda yılların geçmesi okadarda kolay değildir.

    Toplu taşımaya çok fazla önem verilen ülkede, demiryolları taşıma konusunda ilk sırayı alır ve ülke tabiri         caizse, köyünden şehrine kadar demir ağ ile örülmüştür. Cer makinaları genellikle elektrikle çalışır, ancak       elektrifikasyon hattı bulunmayan yörelerde ise resimdeki gibi Diesel makinalar kullanılır.

    Havayolu taşımacılığının tamamı Rus yolcu ve kargo uçaklarından oluşan filo ile gerçekleştirilir

    Rusya'nın imal ettiği dünyanın en büyük kargo uçakları Kuzey Kore havayollarında da kullanılmaktadır.

    Sağlık ve eğitim konusunda zaten sosyalist ülkeler ile yarışacak ülke yoktur.

    İş saati sonraları şehrin geniş cadde ve kaldırımlarında tur atan insanlar. Çalışma saatlerinde buralarda             avare avare dolaşan bir kişi göremezsiniz. Anında karşınıza dikilir resmi kolluk güçleri sorgulanmaya               başlanırsınız.

    Bizdeki Sebze hallerinin bir benzeri, burada aracı yok, üretici malı hale getirir, direk satış.

    Giysi üzerine bir alışveriş merkezi.

    Kıraç tepeler arasında bir köy.

    Köylüler sayyar pazarcıdan giysi ihtiyaçlarını temin ediyorlar.

    Kendi yetiştirdikleri meyva ve sebzeleri köy yakınında kurdukları mini pazarda satış yaparken.

    Üç minik yavru köylerinde, evlerine doğru gidiyor. Bizde olsa kırda üç çocuğu yalnız bırakmak, başlarına       neler geleceğini söylemeye gerek yok, iyiki müslümanız, ya olmasaydık. Hatırlatmakta yarar var sanırım,         Kuzey Kore halkının en az %70 i ateisttir.

    Küçük de olsa tarım için bir yer bulabilmiş Koreli köylü.

    Tamamı bayan olan trafik polisleri, sanırım dünyanın en rahat görevlileridir.

                          Kural kuraldır araç yoksada sinyal lambaları olacak tabi trafik polisleride.

    Silahlı Kuvvetler Kuzey Kure'de ilk akla gelen kurum olmak zorundadır. Hemen güneyindeki Güney Kore     ve arkasındaki tüm kapitalist ülkeler fırsat kollamaktadır ülkeyi sosyalizmden çıkarıp sömürmek için.               Eskiden olduğu gibi şimdiki başkanda, kapitalistlerin bu kararlığını çok iyi bildiği için, ordunun çağa uygun       şekilde gelişmesini sağlamak için elinden geleni yapmıştır.

    Dünyanın en güçlü ve kalabalık ordularından birisidir, Kuzey Koru Ordusu. Düzenli ve disiplinli silah               altındaki ordu, istendiği an en geç 48 saat içinde yedeklerle birlikte 4.5 milyon askere ulaşmaktadır.

    Yıllık gayri safi gelirin %30 a yakın bölümü silahlı kuvvetlere ayrılmaktadır. Bukadar büyük paya sahip olan           ordu aynı zamanda ülke istihdamında %30 luk bir yere sahiptir.

    Sosyalist ordulardaki özelliği taşıyan ülke ordusunda son derece katı disiplin kuralları uygulanmaktadır.

    Rusya ve Çin teknolojisinden son derece yararlanan ve en ufak silahından, mobil füze rampalarına kadar bu teknoloji gölgesinde üretim yapan yada satın alan ülke insan gücünün yanında son sistem silah gücünde de kendisini kanıtlamıştır.

    Kendi uydusunu kendi fırlatan ve roket fırlatma rampalarına sahip olan ülkenin bilinmeyen sayıda uyduları       uzayda görev başındadır.

    Nükleer çalışmalarnda da ileri seviyelere ulaşmış, nükleer enerjiyi kullandığı gibi atom bombası                       denemelerini başarı ile gerçekleştirmiş hatta bu yüzden ABD ile karşı karşıya gelmiştir.

    Uzun menzilli mobil füzeler ve paletli taşıycılarıyle,

    Son model tanklaryla,

    Zırhlı araçlarıyla,

    Orta menzilli mobil füze ve rampalarıyla,

    Çoklu roket ve kısa menzilli füze atar mobil rampalarıyla,

    Erkeklerden hiçir farkı olmayan çakı gibi disiplinli kadın askerleriyle,








    Ayn katı disiplin altında eğitim gören erkek askerleriyle,



    Muntazam ve muazzam bir ordu. Başta tüm islam ülkeleri olmak üzere çıkarcı liderlerin yardımıyla                 dilediğini yaptıran ABD, yanılıp da Kuzey Kore'ye bulaşmaya kalkmasın, burası Vietnam'a da benzemez,       kendisini öyle bir bataklığa sokmuş olurki, bir daha askerlerinide çıkarıp ülkesine dönemez.

    Kırsal kesimde tek başına bir bayan asker, bilinmez belkide köyünü ziyarete gelmiştir.

    Çin sınırı Yalu nehrinde devriye gezen Kuzey Koreli askerler.

                                              ***********************************

    Kuzey Kore'nin resmen kuruluşunun 60. yıl dönümü kutlamaları

 





BENZER KONULAR :
Kuzey Kore Geçmişten Günümüze.
Kuzey Kore Şehirleri Pyongyang-1
Kuzey Kore Şehirleri Pyongyang-2
Kuzey Kore Şehirleri Chongjin
Kore Savaşı ve Türk Askerleri
Kuzey Kore Eyaletleri-1 Kuzey Hamgyong

Eyaletler Devam edecektir, bizi takip ediniz.(Toplam 9 Eyalet)




Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder