2.6.12

Ruanda da Katliam Görselleri


DÜNYANIN UTANÇ TABLOSU RUANDA KATLİAMI.

Sevgili İzleyiciler. Aşağıdaki resimleri içiniz ürpererek, canınız acıyarak vede lanetler okuyarak izliyeceğinizden eminim çünki hiçbir bende insanım diyen bir canlı bunları görünce dayanamaz, kabullenemez. 
Ne yazıkki bu olay daha dün diyebileceğimiz 1994 yılında gerçekleşti.Demokrasi ve insan hakları hikayesiyle dünyayı uyutmaya çalışan gelişmiş batı ülkeleri, geri kalmış yada az gelişmiş diye adlandırılan diğer küçük ülkelerle doğu ülkeleri sonuç olarak tüm dünya ülkeleri bu vahim olaya seyirci kaldılar, müdahale etmediler.
Bunun için bu canavarlık örneği olaya dünyanın yüz karası ve utanç tablosu diyoruz.
Olayın geçmişi bağımsızlık tarihi olan 1962 yılına dayanır. 
Bağımsızlık sonunda yapılan seçimde ülke yönetimi, nüfusun tahmini %80 oranına sahip bulunan Hutular’a geçer.(Etnik iki rakip halkın bulunduğu Ruanda’da karşı etnik halkın oranı ise %14 civarındadır ve Tutsiler denen bu etnik grup, Ruanda’yı 16 ncı asırdan beri yönetmektedir)
Gerek sömürgecilik ve gerekse daha önceleri krallık hanedanlığı ile yönetilen ülkede yüzyıllarca hiçbir kanlı olay meydana gelmemiştir.

Bu katliam yüzyılların verdiği manevi ezikliğin adeta dışarı çıkması ve hınç alma duygusunun bir göstergesi olmuştur.
İktidarı eline geçiren; kısa boylu, tıknaz, geniş burunlu gibi fizyolojik özelliklere sahip ekonomik düzeyleride son derece düşük olun Hutular bu düşünce ve ezelden beri yerleşmiş çekememezlik  duygularıyla, batılı tarzında yaşamları, ince uzun boylu beyaza yakın fizyonomileri,  ekonomik düzeydeki üstünlükleri ve üst yönetimlerdeki başarılı mevkileri ile dikkatleri üzerine çeken Tutsileri yavaş yavaş yoketme planlarını devreye sokmuşlar ve çeşitli bahanelerlede nihayet 1994 yılında son kıyım aşamasını gerçekleştirmişlerdir.

Hernekadar devlet bu işi bizzat kendi kolluk kuvvetleriyle yapmamış isede, kurulan illegal örgütlere hiç karışmamış üstelik onları silah ve diğer ihtiyaçları yönünden desteklemiştir. Olayın resmi olmadığını kanıtlamak içinde katliamın ateşli silahlar yerine birtakım kesici delici aletlerle yapılmasına özellikle itina göstermiş, hatta bunun için Çin Devleti’nden bir milyon satır sipariş etmiş ve bunları alıp illegal örgütlere teslim etmiştir.

Katliam resimlerdende anlaşılacağı gibi ölümler hep kesici aletlerle gerçekleşmiş bu durum ise katliamı daha dramatik bir hale sokmuştur. Öyleki zengin Tutsilerin, ölümlerinin ateşli silahlarla yapılması için rüşvet dahi vermeyi kabul ettikleri söylenmektedir.

Katliamda amaç tüm Tutsilerin oranının %9 un altına düşürülmesi ve ekonomik varlıklarının ellerinden alınmasıdır. Bu sebeble kadın, erkek, çocuk fark edilmeksizin vahşice öldürülmüştür.
Kıyım sona erdiğinde tahmini 9 milyon nüfuslu ülkede 800 bin Tutsi, 100 bine yakın ılımlı Hutu ve 100 bine yakın rakip Hutular da silahlanan karşı grubça öldürülmüştür.
Resimlere dikkatlice bakılacak olursa tamamının fizyonomi ve giyimlerinden Tutsiler olduğu görülecektir.

































































































1 yorum:

  1. morra malditos negros morran kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk morrannnnnn

    YanıtlaSil