3.3.17

Suriye HALEP, Savaş öncesi-sonrası Resimler




SAVAŞ ÖNCESİ ve SONRASI TARİHİ ŞEHİR HALEP GÖRSELLERİ

Geçmişi M.Ö. 3000 yılına kadar uzanan Orta Doğunun ticaret ve sanayi bakımından en gelişmiş kenti, savaş öncesi merkez nüfusu 1.7 milyon, il olarak toplam nüfus ise 4.5 milyon.

                             Mezopotamya Devletleri

Kuruluşundan günümüze Mezopotamya'nın tüm Devletleri, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Emeviler, Abbasiler, Hamdaniler, Mirdasiler, Ukayliler, Büyük Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi zamanın ünlü devletlerine ev sahipliği yapmış olan Halep, acaba bugünkü kadar hasar görmüşmüdür.
Orasını kesin olarak bilemeyiz ama, bildiğimiz birşey var oda ; 

Sözde demokrasi getireceğim diye, Orta Doğunun iki laik müslüman ülkesinden birisi olan Suriye'yi sunni çoğunluklu, kendi emirlerine riayet edecek olan bir islam devleti kurmak isteyen ABD , Şürekası Batılılar , adı sanı belli olan üç taşeron devlet yönetimlerinin, yüzleri şu an kızarıyormudur acaba, o güzelim ülkeyi bu duruma getirdikleri için.

                             Geçmişte Halep şehir ve kalesi . Gravür

Diğer laik devlet olan Türkiye ne durumda derseniz, Suriye kanlı olarak devam ediyor ama şükürler olsunki Türkiye'nin laikliği kansız vede halkın oylarıyle islam ülkesine doğru gidiyor,

Bu arada, sanki kendilerinden izin isteyen varmış gibi, rejimin değişmesine asla izin vermeyiz diye palavra atan sevgili CHP ne yapıyor derseniz :

Adamların öyle iktidarla, yatırımlarla, ülkeye bir şeyler kazandırmakla uzaktan yakından alakaları yok, varsa yoksa, %25 oy oranımızı koruyalım, varsın AKP iktidarda kalsın, dünyada eşi bulunmayan ekonomi politikaları, Devletçi vede Kontrollü Liberal sistem tabi iktidara gelmemek için seçilmiş harika iki sistem, bunlarda az gelmiş olacakki :

                             Günümüzde savaş öncesi Halep             

Muhalefette kalmanın olmazsa olmazı sermaye düşmanlığı, miadı geçmiş vahşi kapitalizm sloganları, sanki yeşiller yada işçi partisiymiş gibi, ezilenlerin, fak-fuk. ların işsizlerin, işçilerin vede taşeronların partisiyiz ve benzerleri gibi ucuz politikalar. 

Sonuçta Laik Türkiye Cumhuriyeti olmuş, aynı bayrak altında bir Şer-i İslam Cumhuriyeti, kimin umrunda. 
Sanki havalarda dolaşan dört parmaklı Rabia işareti ; Mısır'lı Müslüman Kardeşler Örgütü'nün (İHVAN) lideri, 9 yaşındaki kız çocuklarına nikahı mübah gören Mursi' nin kurmak istediği şer-i islam devleti değilde,  Demokratik ve Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni çağrıştırıyor. 
Boşverin, aldırmayın, nasıl olsa rejim de değişmiyor, bayrak da, Cumhuriyet te, Ülkede.

                  ***************************************************************
VE ABD , VE ŞÜREKASI , VE MAŞALARI PARDON TAŞERONLARI SURİYE'DE ÖYLE BİR DUVARA ÇARPTIKİ  SAPLANDILAR BATAKLIĞA NE YAPACAKLARINI BİLEMEDİLER.
BU DUVARIN adı "BAŞER ESAD" 

Dünyaca ünlü bir dışişleri bakanı Esad için, pardon Esed için şöyle beyanat vermişti besleme basına:
- Çok nasihat verdik, ısrar ettik demokrasiye dön diye ama dinletemedik ,
 Kimlermiş bu demokrasi dersi verenler araştırdık vede bulduk :

1- İktidar partisini eleştiren, onları dinlemeyen, besleme sınıfına geçmek istemeyen ne kadar basın çalışanı varsa içeri tıkan, okulların , üniversitelerin önünde haklarını aramak için, basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenleri, öğretim üyelerini, kadın-erkek demeden coplatan, yerlerde sürüklettiren bir ülkenin yani Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetimdeki iktidar partisi.

2- Demokrasinin beşiği Katar Kralı ve
3- Yine Demokrasi Beşiği Suud. Krallığı

Bize göre basına açık olarak, demokrasi dersi verdik demiş olsalarda, esas kapı arkasında Esad'a :

- Bay Esad, sen müslüman değilmisin, nedir bu hal, eşinin saçı başı açık, üstelik pantolon denen çağdaş ülkelere has giysi, bak bize ders al, kadınlara özgürlüklerini tanı. 

- Allaha şükürki dostumuz ABD ile birlikte ülken içindeki sunni kadınları cehennem azabından kurtardık, islama davet ettik, en az on çocuğu olan ve evinde oturanlara cennetin anahtarını verdik ve onların arzuladığı özgürlükleri tanıdık, hepsini kara çarşaflara soktuk elhamdülillah.

- Bir devlet başkanı böyle olmaz olamaz, ülkesinin kadınları kara çarşaf içindeyken, başkanın eşi açık saçık olamaz, dinimize aykırıdır, bize bak örnek al ve hemen gereğini yap, demişlerdir kesin.

ARKASINDAN DA EKLEMİŞLERDİR :
"BAK ESAD PARDON ESED (Adamın ismini bile değiştirdiler) TÜM BU DEDİKLERİMİZİ KABUL ETMEZSEN, SEN BİLİRSİN VE DÜNYADAKİ BÜTÜN RADİKAL İSLAMİ TERÖRİSTLERİ DOLDURURUZ ÜLKENE VE SURİYE'Yİ BAŞINIZA YIKARIZ"

SÖZLERİNİN ERİYMİŞ, DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ ÜLKELER DEDİKLERİNİ YAPTILAR VE SUÇLU YİNEDE BAŞER ESAD OLDU.



Baştan abondone oldun sevgili Esad. Sana birileri çıkıp biraz müslümanlık, biraz demokrasi, birazda insanlık dersi vermeli.
1- Bu nedir bu, müslümanım dersin eşine bak, tövbe tövbe çarpılacan, varmı bulunduğun bölgede senin gibi bir müslüman, yoktur, olamaz, bir Türkiye vardı onuda sessiz sedasız halletti demokrasi dünyasının babası ABD, ruhuna el fatiha.

2- Bu nasıl liderliktir, ne işin var senin o biçarelerin arasında vede aynı tas, aynı yemek. Hani sizin kara gözlükleriniz, hani altın kablama yemek takımlarınız, olmadı sevgili Esad olmadı. Lider dediğin sert olmalı, zımzığını vurdumu soğana, pardon yumruğunu masaya onu parçalamalı ki halk seni görünce korksun, ne yiğit adam desin tüm oyları sana versin.

3- İnsanlık dersi versin diyecektim ama üzülerek söyleyim, senin gibi bir insan gibi insana insanlık dersi verecek birisini, düşündüm, taşındım ama bulamadım.


Güzelim Halep dönmüş bir harabeye, aç saat içinde Şam'da namazımızı eda edip döneriz diyen Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin Dış İşleri Bakanı.
Dış ilişkilerde dahi içteki oy kaygısından namazı, ezanı kullanabilen bir bakan, islam devletinin ayak sesleri.

Suriye Devlet Başkanı Sayın Esad, nekadarda çıkarına düşkün bir lidermiş, ülkesine bakın dökülüyor, kendisi Dolarlar, Euro lar arasında yüzüyor, sülalesi armatör olmuş, marketler zinciri kurmuş, fabrikaları olmuş, daha nelerde neler.







































Suriye'de ne tarihi eserle bakılmış, nede halk için parklar, bahçeler yapılmış, halk fakrü-zaruret içinde çırpınıp durmuş, insanlar ne gezecek yer bulmuş nede dinlenecek ve alsana bir demokrasi dersi.


Ülkede çağdaş dünyanın getirdiği hiçbir yenilik yok, elektrik  desen saatlik, insanlar korku içinde titriyerek dolaşıyor, ABD nin CİA ajanları fıldır fıldır dolaşır olmuş ortalıkta, hemide Türkiye üzerinden gelerek, amaç çok çocuklu kadınların cennete gideceğini beyinlere kazımak.

Çarı pazar kıtlık geziyor, ne alan var ne satan, alışverişe gelenler sadece başkanın yakınları, taraftarları, kalabalığın yarısıda zaten korumalar, polisler ve askerler, baksanıza. 
Ne zamanki demokrasi dersi verildi her yer süt liman.








Birde şu ABD nin emrettiği gibi demokrasi dersini verenlera bakalım, kendi ülkelerinde ne kadar kuruşluk demokrasi varmış görelim.


Demokrasinin beşiği SUUD. Krallığı, tüm ülke kralın malı, halk ise kölesi, halk içindeki kadınlara gelince adları var ama kendileri yok.


Yine demokrasinin beşiği başka bir krallık, KATAR Devleti, al birini vur ötekine.



Son olarak, tüm bu yerle bir edilmiş kentin yanında, dünyanın en önemli Ansiklopedik Web Sitesi " https://tr.wikipedia.org/wiki/Halep " Wikipedia Org. un verdiği bilgiye göre Halep'te yağma edilen fabrikaların makina aksamı ve malları, Türkiye iktidarınında bilgisi dahilinde Türkiye'ye transfer edilmiş.
Bu iddia doğru ise birilerinin olaya el atması ve varsa böyle bir mal transferi kimin, kimlerin elinde bulunduğunun açıklığa kavuşturulması gerekir.
Unutulmaması gereken şu konu, adı geçen Web sitesi dünyanın her yerinde izlenir ve arama motorları siteyi sayfanın ilk ve en üst satırında sıralar.. 

ETİKETLER : MEZOPOTAMYA – HALEP – SURİYE – BAŞER ESAD – EMEVİLER – ABBASİLER – HAMDANİLER – MİRDASİLER – UKAYLİLER – SELÇUKLULAR – GRAVÜR – İHVAN 

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Suriye ve Arap Baharı

    Suriye Uçağımızı Düşürdü

    Mısır'da İstenen Oldu






Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder